Le kdo še ni slišal za botoks, v svetu lepotne industrije znan kot eno najbolj učinkovitih sredstev v boju proti gubam in staranju. Vendar pa marsikdo ne ve, kaj botoks sploh je in kje vse se ga lahko uporablja. V bistvu gre za zelo močen toksin, imenovan botulin toksin, stranski proizvod bakterije Clostridium botulinum. Za uporabo v medicinske namene se ga primerno redči, nato pa vbrizgava v določene predele v podkožju. Pri tem je zelo pomembno, da izberete primerno usposobljenega medicinskega strokovnjaka, saj lahko v nasprotnem primeru pride do zapletov in zdravstvenih težav. 

Čeprav botilin toksin povezujemo predvsem z glajenjem gub, pa se slednji uporablja tudi v številne druge medicinske namene.

Kako deluje botoks?

Botoks deluje kot mišični relaksant in jih s svojim delovanjem sprosti. To naredi tako ,da blokira določene živčne signale, ki sicer povzročajo krčenje mišic. Zato se s pridom uporablja pri lepotnih posegih za odpravljanje in glajenje gub, ki nastanejo zaradi prekomernega krčenja mišic obraza. Poleg tega to učinkovito sredstvo uporabljamo tudi kot preventivo pred nastajanjem novih gub.

botoks 1

Prvi učinki po posegu z botulin toksinom so vidni že po štirih dneh, najizrazitejši pa po dveh tednih. Učinek posega z botoksom traja od štiri do šest mesecev.

Vendar pa se botulin uporablja tudi pri drugih posegih. Z aplikacijo sredstva v predelu pazduh, stopal in dlani, učinkovito odpravljajo prekomerno znojenje.

Rezervirajte svoj termin

Če si tudi vi želite na poseg z botoksom, potem se lahko popolnoma enostavno naročite pri strokovno usposobljeni in priznani kliniki Center Vitalizacije Aestetik, kjer vam bodo z veseljem pomagali do lepega in mladostnega videza.

Svoj termin lahko enostavno rezervirate s klicem na telefonsko številko +386 30 462 033 ali pa oddate povpraševanje preko spletnega obrazca na njihovi spletni strani. Na prvem pregledu se boste posvetoval iz zdravnikom. Ta bo opravil natančen pregled. Sledi poseg, ki traja od 10 do 15 minut, po njem pa vam bo zdravnik dal napotke za nadaljnjo nego.